За припрему качамака потребна су свега три састојка:
Уколико сте се
уморили од припреме разних рецепата качамак ће вам доћи као велики одмор. Воду
напросто ставите на шпорет, пустите да проври и мало посолите. Оно што је битно
јесте да брашно сипате у лонац у танком млазу док смесу непрекидно мешате. То
је једина ствар на коју би требало
обратити посебну пажњу пошто добар качамак на који смо навикли не сме
имати грудвице. Јака ватра на којој се
качамак спрема након десетак минута ће већ направити добро познату смесу.
Дрвена варјача се подразумева, да би се сачувао тај посебан начин припреме који
су практиковали наши стари.
300 gr белог или жутог кукурузног брашна
1/2 литра воде
Со
Нема коментара:
Постави коментар