11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 16. јул 2017.

Патријарх Иринеј посетио Саборни храм у Њујорку

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј стигао је 14. јула 2017. године у Сједињене Америчке Државе да би учествовао у свеправославном прослављењу новообретеног Светог Мардарија Либертивилског и Свеамеричког, првог српског православног Епископа америчко-канадског.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у пратњи протођакона Дамјана Божића, стигао је директином летом Ер Србије на аеродром Џон Ф. Кенеди у Њујорку у подневним часовима по локалном времену.

Истог дана, Патријарх српски г. Иринеј је посетио Саборни храм Светог Саве у Њујорку, који је страдао у пожару на Васкрс прошле године, у пратњи надлежног Епископа источноамеричког Преосвећеног г. Иринеја и Високопреосвећеног Архиепископа г. Димитрија, поглавара Грчке Православне Архиепископије у Америци и председавајућег Конференције Православних Епископа у Америци.

Овом приликом, епископ Иринеј је упознао Његову Светост са плановима обнове Саборног храма Светог Саве у Њујорку. Патријарха српског Иринеја поздравили су и свештеници Саборног храма, представници парохије и српске заједнице у Њујорку.

фото: Dimitrios Panagos/Greek Orthodox Archdiocese
Извор: Српска Православна Црква

















Нема коментара:

Постави коментар