11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 20. јул 2017.

Отац Никола Урдешић, парох луштички за Светигору: Црква светог Недеље спашена од ватрене стихије али ситуација на Луштици и даље веома озбиљна

Ватрогасци, припадници добровољних ватрогасних служби, војске, полиције и мјештани Луштице већ пети дан се боре са ватреном стихијом на овом бокешком полуострву. Угрожена је била и црква Свете Недеље, која је у потпуности била окружена ватром, а ватрогасци који су се борили са пожаром су били у животној опасности, међу њима и свештеник Никола Уредшић, локални парох и припадних доброљних ватрогасних јединица.

Нашли смо се окружени пожаром, пет метара од цркве. Изгледало је застрашујуће, уз помоћ припадника војске успјели смо да се извучемо јер ватра је могла све да нас прогута, рекао је отац Никола у ексклузивном разговору за радио Светигору, у чији се програм укључио са лица мјеста за воланом ватрогасног возила.

Код цркве свете Варваре је зборно мјесто за добровољце и други црквени објекти су у функцији борбе са пожарима, рекао је отац Никола, а парохијски дом у коме станује његова породица је отворен 24 сата за све ватрогасце.

Већ пети дан парохијски дом је отворен за одмор и окрепљење ватрогасаца. Првог дана игледаоло је страсно али сваког дана је све горе и горе, рекао је отац Никола. Он је демантовао писање медија о стабилном стању на Луштици.

Било би лијепо да је тако, али најбољи увид се може стећи ако се дође на лице мјеста, а у гашењу и даље учествује преко 250 добровољаца што довољно говори о тежини ситуацији у којој се налазимо, изјавио је за радио Светигору отац Никола Урдешић један од људи који се херојски бори већ пет дана са елементарним непогодама које су погодиле његову парохију.

Павле Божовић
19. јула 2017. - 17:06  
Извор: Митрополија црногорско-приморска











Нема коментара:

Постави коментар