11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 13. јун 2017.

150 година цркве Светог Спиридона у Ђеновићима

На дан Свих светих, свету архијерејску Литургију у храму Светог Спиридона у Ђеновићу служио је Епископ диоклијски Кирило

Поводом прославе 150 година од изградње храма Светог Спиридона у Ђеновићу, уочи дана Свих светих који Црквена општина Ђеновић слави као своју љетну славу, одржана је вечерња служба сa петохлебницом у том древном храму. Потом је ношена литија кроз мјесто све до Дома културе, гдје је приређена духовна академија у присуству великог  броја гостију и мјештана.

Вечерњом службом је началствовао јеромонах Макарије из манастира Савине, који је на академији говорио о животу и чудима Светог Спиридона. Сабране је на академији поздравио и мјесни парох Радован Томовић који је захвалио учесницима у програму, Црквеном одбору и Колу српских сестара при храму Светог Спиридона.

У умјетничком дијелу програма су учествовали хор Свети Василије Острошки из Кумбора, Мјесна музика Ђеновић, КУД Слога - Ђеновић, Марко Костић из Будве и Милица Ристичевић из Ђеновића. Након академије,уприличена је славска вечера и дружење у празничној атмосфери.

На дан Свих светих, свету архијерејску Литургију у храму Светог Спиридона у Ђеновићу служио је Епископ диоклијски Кирило са свештенством, који је током Литургије бесједио о Светом Спиридону.

Сабрани вјерници, који су се постом, молитвом, исповјешћу припремали, примили су свето причешће, а затим је обношена литија око храма и преломљен славски колач.

У црквеној ћелији епископ Кирило је преломио славски колач са чланицама Кола српских сестара, јер је празник Свих светих уједно и слава Кола српских сестара при храму Светог Спиридона у Ђеновићу.

Сабрање је настављено славском трпезом љубави и послужењем свих присутних.

Извор: Митрополија црногорско-приморска








Нема коментара:

Постави коментар