11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 1. мај 2017.

Недеља мироносица у крипти храма Светог Саве

У Недељу мироносица Епископ топлички богослужио у крипти храма Светог Саве. Отворена изложба Света Гора Атонска.

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског и настојатељ храма Светог Саве, началствовао је светом архијерејском Литургијом 30. априла 2017. године у крипти храма Светог Саве. Саслуживали су протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, протојереј Димитрије Касапис, јереји Предраг Продић, Драган Шовљански, Далибор Стојадиновић, Бранислав Кличковић и Иван Штрбачки, јерођакон Силуан из светогорског манастира Григоријатa, као и ђакон Владимир Руменић.

Предивним појањем у акустичној крипти Светосавски хор Мокрањац је улепшао архијерејску Литургију, док су богослови и теолози појали за певницом. Владика је, после читања светог Јеванђеља, произнео беседу о мироносицама које су се прве удостојиле да виде Христа Васкрслога и то посведоче целом свету.

Светој Литургији је присуствовао амбасадор Републике Грчке у Србији г. Елијас Елијадис, који је дан раније, у суботу увече 29. априла 2017. године, у присуству и са благословом Његовог Преосвештенства Епископа топличког г. Арсенија, у крипти храма Светог Саве отворио изложбу фотографија под називом Света Гора Атонска. Изложба је део традиционалне манифестације Грчки дани у Београду.

Извор: Храм Светог Саве




Нема коментара:

Постави коментар