11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 4. мај 2017.

Хаос у Скопљу: Македонци у сопственој држави постали таоци Едија Раме?

Последњим следом догађаја обе македонске групације ВМРО ДПМНЕ Груевског и СДСМ Зорана Заева гурнути су на пут без повратка.

Ове две групације представљају 75 одсто популације у Македонији и по сваку цену желе власт и чине све да се Македонци случајно не уједине, каже за "Ало!" аналитичар Саша Боројевић.

Он наглашава да је Заев на превару поставио Албанца на чело парламента, а Груевски је због тога просуо крв у парламенту, а крајњи резултат свега овога је да Македонци постали таоци Албанаца као мањине у сопственој држави.

- Колико су те две странке вештим маневром Едија Раме гурнуте у лавиринт без излаза, говори и то што македонски мир више не зависи ни од једне од њих. Било како било, судбину Македоније у будућности неће одређивати представници већинског становништва. Рат и мир су у рукама добро координисаних албанских странака. Самим тим, време више не ради за Груевског - сматра Боројевић.

Он предвиђа да ће у наредном периоду Албанци држати у заточеништву читаву Македонију, и то у безваздушном простору, у непрекидном страху од рата.

- Еди Рама је дао налог да Албанци не започињу рат, али и да не дозволе повратак у мир. Тирана зна да ће политичка ишчекивања највише исцрпљивати Македонце. Та пукотина између два лидера, Заева и Груевског, биће све дубља и дубља. Толико дубока да ће доћи до огромне поделе унутар македонског корпуса и постаће сасвим непремостива. Америчка администрација је потрошила три године да би се подршка Груевском свела на минимум и да би подрила македонски корпус. То је сада завршено - истиче Боројевић.

Он упозорава да је у Тетову објављена деклерација која ступа на снагу на дан "албанске заставе".

- Македонија мења име у Илирида, подршку за тако нешто су добили од представника УСА, НАТО и ЕУ, а несвесно у томе учествују Заев и Груевски и 25 одсто Албанаца, колико их укпуно има у Македонији. Македонци, који су већински народ, постају марионета мањине - закључује Боројевић.

Извор: Вести онлине

Нема коментара:

Постави коментар