11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. април 2017.

Слава Епархије зворничко-тузланске

Епархија зворничко-тузланска прославила је 21. априла 2017. године крсну славу - Источни петак (Животворни источник) сабрањем у храму Успења Пресвете Богородице у Братунцу.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ жички г. Јустин уз саслужење Преосвећене господе Епископа зворничко-тузланског Хризостома и умировљеног средњоевропског Константина. Многобројни вјерни народ Братунца и околине сабрао се у Успенском храму заједно поклоницима пристиглим из свих крајева Епархије зворничко-тузланске са својим свештеницима (Брод, Прибој на Мајевици...).

Пригодном бесједом тоом Литургије присутнима се обратио јереј Милош Зекановић, парох зворнички. После славског обреда присутном народу и свештенству обратио се Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом.

У порти братуначког храм уприличена је свечана академија током које су наступили културно-уметничка друштва Свети Василије Велики и Свети деспот Стефан Лазаревић из Братунца и Стара Гора из Трнова, као и пјесникиња Теодора Кошарац, гуслар Драгомир Максимовић и рецитатор Никола Давидовић.

Славска свечаност је завршена послужењем које је спремљено за све присутне. Да све то протекне у најбољем реду потрудили су се чланови Светосавске омладинске заједнице и Кола српских сестара Вјера, Нада и Љубав из Братунца.

Извор: http://www.namjesnistvosrebrenickopodrinjsko.org




Нема коментара:

Постави коментар