11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 14. март 2017.

Патријарх Иринеј: Да не заборавимо нашу историју

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 14. марта 2017. године у Патријаршији српској у Београду новинара и публицисту г. Луку Мичету, писца више значајних књига о владарима из свете лозе Немањића.

Састанку је присуствовао заменик уредника Радија Архиепископије београдско-карловачке Слово љубве г. Драган Тадић.

У срдачном разговору било је речи о животописима Немањића које је г. Мичета објавио за ИК Лагуна - међу њима су „Стефан Немања“, „Краљ Милутин“, „Душан Силни“ и друге. С обзиром да се ове 2017. навршава 800 година од крунисања првог српског краља Стефана Првовенчаног, патријарх Иринеј је г. Мичети благословио рад на четвртом проширеном издању о том српском владару.

-Ми долазимо и одлазимо, а ова дела остају за будуће нараштаје, да не заборавимо нашу историју, рекао је патријарх Иринеј.

У изјави за Радио Слово љубве, г. Мичета је поред осталог казао да је Патријарха упознао и са радом на новој књизи - биографији вожда Карађорђа, поводом два века од његове смрти.

Лука Мичета се новинарством бави од 1980. године, био је коментатор и уредник листа Студент, колумниста подгоричке Побједе, уредник НИН-а и генерални директор Танјуга. У последњих пет година написао је неколико књига чија је тема била наша ближа и даља прошлост, попут наслова: „Сулејман, Хурем и Срби“, „Повратак краља - судбина Карађорђевића у егзилу“, „Деспот Стефан Лазаревић - биографија првог Београђанина“ и многе друге.


Извор: Радио Слово љубве

Нема коментара:

Постави коментар