11111111111111

Претражи овај блог

петак, 17. март 2017.

Игуман светогорског манстира Дохијара Григорије Зумис: Ускоро ће Грчку претворити у муслиманску државу

Игуман Дохијара Григорије (Зумис) оштро је критиковао политику Грчке према муслиманским мигрантима. Агенција Agionoros.ru је објавила основне ставове светогорског старца.

По речима архимандрита Григорија, мигранти који долазе у Грчку су «опремљени најмодернијим мобилним телефонима. Тесне панаталоне, марама и цигарета. Нажалост, у време Мухамеда жене се нису шминкале и због тога он није забранио њиховим женама да тако изгледају…»

Више од шесто година наши преци су се борили против исламизације Грчке. А сада се ближи време, када ће муслимана у нашој отаџбини бити више од православних хришћана.

Одвајкада је Бог поделио народе и сваком од њих дао своју земљу. Ја нећу отићи у њихову отаџбину и ратовати са њима, али не желим да их видим ни у својој земљи. То није шовинизам. Грчка влада забрањује да звоне црквена звона јер су превише бучна, а када хоџа буде викао са минарета три пута на дан, он никоме неће сметати? Исламисти мрзе нашу веру, мрзе Крст, Христа и Богородицу.

И нажалост, наши архијереји, када се приближавају центрима за мигранте, скидају са себе крст да их не би разљутили. Постепено ће се они из шатора преместити у огромне хотеле и куће, које су банке отеле од несрећних Грка. Они који владају над нама довели су овде толико миграната, а не желе ни да погледају на море бескућника и јадних грађана Грчке.

Православна Црква је на свом историјском путу срела два велика непријатеља: исламизам и папизам. И данас су они у срдачном загрљају објединили своје снаге како би уништили Грчку… Наше претке су они спаљивали и секли, а да ли мислите да ће се према нама односити боље? Због тога што смо их примили у своју земљу?

Грци које су Турци прогнали из Мале Азије су дошли у своју отаџбину наги, боси, гладни, обогаљени. А ови данас нису избеглице, него завојевачи.

Грчка је постала двориште ђавола. Сваки безбожник и антихрист налази уточиште у земљи мученика и светаца. Постоји мржња и жеља збрисати са лица земље Православље и Грчу. Ко ће одговарати за то зло? Наши безбожни владари или римски папа, који су постали објекат поклоњења неких православаца. Нажалост, све иде ка томе да ћемо се причећивати бесквасним хлебом, док држимо Куран у рукама.

С руског: Александар Ђокић

Извор: Православие.ру

Нема коментара:

Постави коментар