11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 13. март 2017.

Зацелимо ране и поделе - будимо деца Светог Саве!

Једногласном одлуком, коју су три судије донеле 7. марта 2017. године, Апелациони суд Новог Јужног Велса је одбацио жалбу Имовинског труста „Слободне СПЦ АНЗ Епархије" против пресуде Врховног суда НЈВ из 2015. године, у односу на Манастир Светог Саве у Холу.

У опширној пресуди Апелациони суд је потврдио првобитну одлуку, одбацио је све тврдње "Слободне СПЦ АНЗ Епархије", и поново је потврдио да је Имовински труст "Слободне СПЦ АНЗ Епархије" по свом владању престао да буде подобан труст (повереник), имајући у виду дух овог труста (повереништва). Као последица тога, Суд је поновио првобитне наредбе у смислу:

    - да се Имовински труст "Слободне СПЦ АНЗ епархије" уклања као повереник имовине Манастира и да се уместо њега именује Имовински труст СПЦ Митрополије, према условима које је суд одредио; и
    - да се Манастир додељује Имовинском трусту СПЦ Митрополије.

Желели бисмо да подсетимо српске православне вернике да је горња пресуда Врховног суда НЈВ уствари само кулминација дуготрајног судског поступка покренутог 2011. године.

Ово није време за тријумфaлизам. Ово је време за зацељивање рана и подела, као и за размишљање о томе ко смо ми као народ, као деца Светог Саве...

"Пазите, дакле, на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави за епископе да напасате Цркву Господа и Бога коју стече Крвљу Својом." (Дјел. 20, 28.) Будимо свесни ових речи, нека свако од нас од Господа тражи опроштај наших грешака и грехова, јер „ако кажемо да греха немамо, варамо себе и истине нема у нама!" (1. Јн. 1,8.) У љубави поправимо оно што је поцепано, хајде да поново саставимо оно што је растављено, јер нас Господ позива да то учинимо. Хајдемо да закорачимо напред заједно са љубављу, вером и страхом Божјим.

Из канцеларије Српске Православне Митрополије аустралијско-новозеландске

Нема коментара:

Постави коментар