11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 6. фебруар 2017.

Светосавска академија у Книну

На велеучилишту „Марко Марулић“ у Книну 30. јануара 2017. године одржана је свечана академија у част првог српског архиепископа и просветитеља, Светог Саве.

У организацији Српског културног друштва Просвјета и свештенства Епархије далматинске припремљен је богат културно-уметнички програм. Многобројне госте својим игроказом су забављала и поучила деца книнског краја. Они најмлађи рецитовали су песмице посвећене овом дивном светитељу, док су старији показали своје глумачко умеће у покушају да оживе неке детаље из његовог живота.

Весела песма у којој су се малишанима придружили сви присутни певала се уз гитару, а деца из хора Цркве Покорва Пресвете Богородице и крчки богослови пустили су своје гласове славећи нашег великог учитеља. У препуној сали нашли су се скупа деца и одрасли, свештенство и верни народ, као и многи представници градских и општинских власти, а међу њима доградоначелник Книна г. Жељко Џепина, шибенско-книнска дожупаница гђа Ања Шимпрага, саборски заступник г. Борис Милошевић, као и начелници општина Кистања, Ервеника и Бискупија.

Извор: Епархија далматинска

Нема коментара:

Постави коментар