11111111111111

Претражи овај блог

субота, 7. јануар 2017.

Поноћна Божићна Литургија у Храму Светог Саве на Врачару





Мир на земљи и добра воља међу људима вечити је вапај неба и земље. (из Божићне посланице Патријарха српског г. Иринеја)

Празник Рођења Господа Исуса Христа, најрадоснијег догађаја у хришћанском свету, започео је празничним бденијем, а настављен у поноћ првом Божићном Литургијом у храму Светог Саве у Београду коју је служио Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског и настојатељ Спомен-храма Светог Саве.

Саслуживало је братство Светосавског храма: јереји Предраг Продић, Драган Шовљански, Вукашин Милићевић, Иван Штрбачки и Бранислав Кличковић, војни свештеник Александар Затезало, протођакон Игор Давидовић и ђакон Владимир Руменић. Благољепију богослужења је допринео Светосавски хор Мокрањац којим је руководила Милица Тишма, као и ипођакони, чтечеви и остали прислужитељи.

Храм и Светосавски плато су били испуњени многобројним верним народом који се сабрао да у заједништву прослави Рождество Христово, причестивши се и сјединивши са Господом.

Светој Литургији је присуствовао директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић; саветник премијера г. Владимир Божовић, заменик градоначелника Београда г. Андреја Младеновић, члан Општинског већа Општине Врачар и директор О.Ш. Светозар Марковић г. Драги Лукић, шеф кабинета секретара Владе Републике Србије г. Филип Катић и фра Леополд Рохмес, жупник у цркви Безгрешне Девице Марије у Београду.

На крају Литургије, по традиционалном обичају прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја.

Извор: Храм Светог Саве














Нема коментара:

Постави коментар