11111111111111

Претражи овај блог

субота, 17. децембар 2016.

Митрополит Амфилохије након посјете Америци допутовао на Цетиње

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије допутовао
је синоћ на Цетиње, након двадесетодневне посјете Јужној и Сјеверној Америци.

У Цетињском манастиру Владика је на дочеку који му је приредила братија манастирскаа са цетињским свештенством, казао да доноси благослове Цркве Божије, расијане по западним просторима.

„И у Јужној, а нарочито у Сјеверној Америци, гдје смо ми епископи имали братски састанак и на њему разговарали о томе да се у Сјеверној Америци оснује још једна, пета епархија наше помјесне Цркве за јужни дио Сјеверне Америке, гдје све више има наших досељеника“, казао је Владика.

Он је казао да је Владика диоклијски господин Кирило у Аргентини већ преузео дужност његовог замјеника у Епархији буеносајреској и јужно-централноамеричкој, чији је Митрополит Амфилохије администратор.

Митрополит Амфилохије је говорио и о новојављеном светитељу Цркве Божије Мардарију Ускоковићу, љешанско-либертвилском и свеамериканском.

„Тек сад откривамо његов значај. Док је био жив, па и знало се за њега, али се тек сад открива каква је то једна изузетна личност, од утробе мајке своје призван да иде Божјим Христовим путем“, казао је Митрополит Амфилохије.

Рајо Војиновић
Тонски прилог Радија Светигора

Нема коментара:

Постави коментар