11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 10. новембар 2016.

Епископ Сергије посјетио Цетињски манастир

Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Њемачке г. Сергије, који ових дана борави у посјети Митрополији црногорско-приморској, посјетио је 9. новембра 2016. годне Цетињски манастир, гдје се поклонио моштима Светог Петра Цетињског, руци Светог Јована Крститеља и честици крста на коме је Господ Христос разапет.

Након доксологије, Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије пожелио је госту добродошлицу ријечима да владика Сергије долази и доноси у Цетињски манастир благослов наше браће која живе у Њемачкој  и да истовремено прими благослов Светог Петра Цетињског, Петра Другог Тајновица Ловћенског, руке Светог Јована Крститеља која је крстила Господа на Јордану, Светог Василија Острошкога и Светога Арсенија Сремца, другога Архиепископа српскога.

Владика Сергије је казао  да својим доласком у Цетињски манастир жели да узврати митрополиту Амфилохију који је недавно посјетио Минхен. -Како на Цетиње, тако ако Бог да, и сјутра у манастир Ждребаоник, да прославимо Светог Арсенија, дивног светитеља, наследника Светог Саве, за кога слободно можемо да кажемо да је први светосавац, рекао је Епископ франкфуртски и све Њемачек г. Сергије.

Он је додао да је за њега посебна радост због тога што први пут као епископ долази да се поклони свештеном трону Светог Петра Цетињскога. -Многобројни обновљени и новосаграђени храмови, свештенство и свештеномонаштво Ваше Митрополије говори, Ваше Високопреосвештенство, много о Вашој жртви и љубави. Ви сте се разапели за нашу свету Цркву како би обновили духовни живот на овим просторима, рекао је епископ Сергије митрополиту Амфилохију.

Извор: Митрополија црногорско-приморска




Нема коментара:

Постави коментар