11111111111111

Претражи овај блог

среда, 9. новембар 2016.

Митровдан у Кабрамати, Аустралија

У Саборној цркви Светог Георгија у Кабрамати свечано је обележен празник Светог великомученика Димитрија и четири деценије свештеничке службе проте Ненада Ђурашиновића.

Свету архијерејску Литургију служио је Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске г. Силуан. Саслуживали су протојереј-ставрофоро Ђуро Ђурђевић и протонамесник Немања Мрђеновић, пароси Саборне цркве, и ђакон Александар Ивановић. Хору који је предводила мр Дарија Галић помагали су протојереј-ставрофор Ненад Ђурашиновић и протојереј Драгољуб Пантелић.

Владика Силуан се обратио окупљеним верницима беседом о житију и мученичкој слави Светог Димитрија, позвавши још једном све православне Србе у Аустралији на исповедничко састрадавање на путу светосавском и хришћанском, на саборовање у истини и јединству.

На концу Литургије Епископ је честитао велики јубилеј протојереју-ставрофору Ненаду Ђурашиновићу - четрдесету годишњицу од рукоположења у свештенички чин. Уз владичанске благослове и жељу да још много лета носи крст у срцу и на срцу свештенство Саборне цркве даривало је проту Ненада новом свештеничком одеждом и напрсним крстом. Подсећамо, отац Ненад је рукоположен на Митровдан 1976. године у храму Светог Димитрија у Окучанима, Епархија славонска. Захваливши се свима на пажњи и љубави, отац Ненад је позвао верни народ да подржи и помогне обнову храма у коме је примио свештени чин јереја.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска





Нема коментара:

Постави коментар