11111111111111

Претражи овај блог

петак, 28. октобар 2016.

Слава храма Свете Петке на Малом Зејтинлику

У четвртак, 27. октобра 2016,. године, прослављена је слава храма Преподобне мати Параскеве на војничком Спомен гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу, на коме је сахрањено близу 1.000 погинулих српских војника са подручја сарајевско-романијске регије..

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење три савештеника и три ђакона Митрополије дабробосанске. Литургији су поред великог броја одраслих и дјеце присуствовали и српски војници и официри на служби у Министарству одбране и Оружаним снагама Босне и Херцеговине.

Светој тајни Евхаристије приступио је велики број вјерника. У току свете Литургије обављен је славски обред и трократна литија око храма. Испред централног Спомен-Крста служен је мали помен блаженопочившем Митрополиту дабробосанском Николају, који се на овај дана упокојио прошле године, као и свим српским војницима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Кумови славе били су г. Дејан и гђа Милијана Боровчанин из Сокоца. У Духовном центру Романијске Лазарице припремљена је трпеза љубави.

Извор: Митрополија дабробосанска




Нема коментара:

Постави коментар