11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 3. октобар 2016.

Поводом двогодишњице богослужбеног живота

Архијерејска Литургија у капели Васкрсења Христовог у Окружном затвору у Београду

Дана 3. октобра 2016. године у Окружном затвору у Београду прослављена је друга годишњица богослужбеног рада капеле Васкрсења Христовог. Светом Литургијом је, по благослову Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, служио Преосвећени Епископ топлички г. Арсеније уз саслуживање свештеникā Вукашина Милићевића и Анђелка Додера, као и ђакона Николе Кеџића. Појали су студенти Православног богословског факултета и ученици Богословије Светог Саве у Београду.

Литургији су, поред представника Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде, присуствовали запослени у овој установе, представници црквених институција укључених у рад ове капеле и верници који су током протеклих година допринели њеном раду.

Духовни живот који је устројавањем ове капеле у Окружном затвору заживео, омогућен је сарадњом више црквених институција, попут Верског добротворног старатељства, Мисионарског центра Данило Сисојев, часописа „Православље“, Радија Слово љубве, као и професорā Православног богословског факултета у Београду Предрага Драгутиновића и Владана Таталовића, који су се укључили у библијске радионице за осуђена лица а које се одвијају под окриљем ове капеле.

Такође, сви дарови који се приносе на светој Литургији, која се служи редовно сваке седмице, а у складу са режимом и условима рада Окружног затвора, молитвени су прилог верног народа изван ове установе. Редовна служба, организација, улазак и учешће лица изван ове установе омогућени су снажном подршком Управе за извршење кривичних санкција, на челу са директором др Миланом Стевовићем, управника Окружног затвора Звонка Груловића, начелника Службе за обезбеђење и службе за третман, али и свих запослених у Окружном затвору који су рад Капеле Васкрсења Христовог подржали својим професионалним приступом и укључили је у свакодневни живот Окружног затвора у Београду.




Извор: Српска Православна Црква (СПЦ)

Нема коментара:

Постави коментар