11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 7. јун 2016.

Представници Данске Цркве у Патријаршији српској

Заменик копенхашког бискупа, намесник за град Копенхаген и председник удружења данских Цркава (Данска Кирке Род) г. Андерс Гадегард, заједно са проф. Карстеном Флиделиусом, председником Хелсиншке комисије за људска права, и још педесет парохијана Вор Фру цркве (црква наше Дјеве)  посетили су 7. јуна 2016. године Патријаршију српску у Београду.

Иначе, г. Андерс Гадегард је познат српској заједници и Српској Православној Цркви, нарочито у Краљевини Данској, и по томе што је несебично помагао избеглице са ових простора 90-их година. У исто време г. Гадегард и проф. Флиделиус били су од велике помоћи приликом куповине прве српске православне цркве у Краљевини Данској. Према сведочењу надлежног свештеника Александра Самарџића, без њихове помоћи и подршке Српска Црква највероватније и данас не би имала свој храм.

Драге госте у Патријаршији српској дочекали су свештеник Владимир Вранић, шеф Кабинета Патријарха српског, мр Драган Макојевић, директор Фондације Српске Православне Цркве "Човекољубље", протођакон Радомир Ракић, главни и одговорни уредник Информативне службе Српске Православне Цркве, и ђакон Александар Прашчевић, секретар Канцеларије Светог Архијерејског Синода за међуцрквене послове.

Гости су овом приликом посетили Патријаршијску капелу, Музеј Српске Православне Цркве и Саборну цркву, где су се више информисали о историји Српске Патријаршије, Српске  Цркве и народа, као и о активностима Српске Православне Цркве, нарочито по питању избегличке кризе.




 Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар