11111111111111

Претражи овај блог

среда, 1. јун 2016.

Непрекидне кише и бујице у Немачкој, Француској и Аустрији

Киша која непрекидно пада у деловима Немачке, Француске и Аустрије изазвала је бујице и натерала становништво да се склони на кровове кућа, 200 немачких ђака мораће ноћас да остане у локалној школи, а спасиоци су морали да интервенишу и током путовања деце реком Реген.

АФП наводи да су на југу немачке покрајине Баварска на граници с Аустријом ватрогасци и друге спасилачке службе упућене у поплављене градове.

"Поплаве су стигле тако брзо да су људи морали да беже на кровове кућа", објавила је прес служба регионалне полиције Доње Баварије и додала да су многе улице поплављене.

У граду Трифтерн око 200 ђака забарикадирало се у школи која је на брду и којој према речима локалних власти поплаве не прете, спремивши се да ту проведе ноћ, након што су путеви који воде ка њој одсечени због падавина.

Друга група од 27 деце са двоје наставника и вођом групе упала је у невољу током путовања по реци Реген.

Подивљала речна струја одвојила је њихових 12 чамаца од осталих пловила и међу децом је настала паника, након чега су спасиоци морали да интервенишу како би довели до обале око 20 деце, а остали су само успели да стигну до копна.

С друге стране границе у Аустрији тешке кише погодиле су регион Салцбурга, где су поплављени неки од путева и сутра неће радити неколико школа.

У централној Француској локално становништво је последњих дана звало спасилачке службе 8.000 пута и тражило помоћ због поплава.

У Паризу је неколико шеталишта поред Сене затворено због високог нивоа воде, а у Немуру, на око 80 километара јужно од престонице, становници су данас евакуисани када је река Лоанг пробила корито.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар