11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 23. мај 2016.

Др Будимир Алексић: Ђукановић кренуо у отворени рат против Српске православне цркве

Предсједник Политичког савјета Нове српске демократије Будимир Алексић казао је да је премијер Мило Ђукановић отворено кренуо у рат против вјековне цркве која је стварала Црну Гору – Српске православне цркве, институције којој, по свим спроведеним истраживањима, грађани највише вјерују.

„Ђукановић је преливода који је некада био против свега онога што данас заговара. Био је против НАТО и разбијања заједничке државе деведесетих година, слао црногорске војнике на Дубровник због “рата за мир”. За разлику од њега, црква се бори против лажи, насиља и зла. Црква не пориче саму себе као што то Ђукановић чини са собом. Он покушава да мијења темељна идеолошка и идентитетска убјеђења, што црква не ради. Све оно што прича говори о њему“, каже Алексић за „Новости“.

Он указује на то да све што се последњих година дешава у Црној Гори не треба да чуди ако се зна да је тзв. ЦПЦ – фирма коју је основала државна безбједност са циљем да је активира по потреби.

„Власт жели цркву коју ће користити у политичке сврхе, а пошто СПЦ не прихвата ту улогу, власт је инсталирала псеудоцрквену структуру (тзв. ЦПЦ) која је ту улогу прихватила. Због тога нема ни закона о правном положају вјерских заједница, ни вјеронауке у школама, ни повраћаја одузете црквене имовине. Ђукановићеве изјаве се поклапају са потребама црногорског идеолошког пројекта по коме црква треба да служи држави која је антисрпска и антихришћанска. Својим активностима настоје да извуку православно становништво из источно-православне цивилизације и премјесте у западно-римокатоличку“, наводи Алексић.

Извор: Ин4С / Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар