11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 24. март 2016.

Делегација Малтешког реда код митрополита Амфилохија


Делегација њемачке асоцијације Малтешког реда посјетила Митрополију црногорско-приморску.

Делегација њемачке асоцијације Малтешког реда, коју су чинили предсједник асоцијације Dr. Erich Prinz von Lobkowicz, потпредсједник Dr. Peter Freiherr von Furstenberg и члан асоцијације Sebastian Prinz von Schoenaich-Carolath, и амбасадор Малтешких витезова у Црној Гори Енрико Тућило боравили су 21. и 22. марта у посјети Митрополији црногорско-приморској. Госте је на Цетињу примио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Они су се поклонили светињама у Цетињском манастиру – руци Светог Јована Крститеља, честици Часног крста и моштима Светог Петра Цетињског. Чланови делегације су са господином Митрополитом разговарали о икони Богородице Филеримос. Заједно су посјетили тзв. плаву капелу у Народном музеју Црне Горе, у којем се тренутно налази ова велика хришћанска светиња.

Потом су обишли локације које су до сада помињане у разним плановима везаним за трајни боравак ове светиње. Зајенички је констатовано да пећина коју држава помиње у својим пројектима није мјесто за икону и да је једино мјесто прикладно за њен трајни боравак храм Божји.

Митрополит и његови гости су у Дворској цркви  на Ћипуру имали и сусрет са градоначелником Престонице Цетиње г. Александром Богдановићем, с којим су размијенили мишљења о овом проблему.

Чланови делегације су сјутрадан, 22. марта 2016. године, у Подгорици присуствовали прослави храмовске славе цркве Момишићких новомученика и освећењу споменика Николи Тесли код Саборног храма Христовог Васкрсења.

Извор: Митрополија црногорско-приморска




Нема коментара:

Постави коментар