11111111111111

Претражи овај блог

субота, 6. фебруар 2016.

Митрополит Амфилохије захвалио бизнисмену Мирославу Мишковићу за сву помоћ у обнови храмова у Црној Гори

Митрополит Амфилохије одликоваће у име Митрополије црногорско-приморске бизнисмена Мирослава Мишковића Орденом Светог кнеза Јована Владимира. То је најавио гостујући на прослави 25 година од оснивања „Делта холдинга“ у Београду. Он се Мишковићу јавно захвалио на великој помоћи Српској цркви

– Захваљујем на учествовању у градњи храма Светог Јована Владимира у Бару – рекао је Митрополит. – Не знам са чим је Мишковић почео и овако се развио, али ми смо почели од оног што немамо. Благодарни смо Мишковићу и на помоћи коју је „Делта“ одвојила за рад народних кухиња у Црној Гори. За то је највише заслужна његова ћерка, од које смо добили велику подршку.


Уз жељу да Мишковићима „Господ узврати сваким благословом“, владика Амфилохије је подсетио и на велики допринос компаније „Делта холдинг“ изградњи Спомен-храма Светог Саве на Врачару, као и Саборне цркве Христовог Васкрсења у Подгорици.Одликовање установљено у знак поштовања према Светом кнезу Јовану Владимиру, Мишковићу ће највероватније бити уручено у септембру, на церемонији освећења храма посвећеног овом светитељу у Бару. Та црква, уз новоизграђени подгорички храм, један је од најрепрезентативнијих богослужбених објеката СПЦ. Из Митрополије најављују да ће на освећење барске богомоље бити позвани највиши представници свих православних патријаршија и свих конфесија које постоје у Црној Гори.

 Свети кнез

Орден Светог кнеза Јована Владимира установљен је поводом хиљадугодишњице његове мученичке смрти. Овај светитељ сматра се заштитником Бара, али и града Драча у Албанији. Сваке године на празник Тројице организује се литија у којој се крст посвећен мученичком кнезу из Бара износи до капеле на врху планине Румије.


Извор: Новости / Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар