11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 19. јануар 2016.

Богојављенска литија и пливање за Часни крст у Земуну

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 19. јануара 2016. године, на Богојављење, свету архијерејску Литургију у Николајевској цркви у Земуну.

После богослужења на коме је саслуживало земунско свештенство уз појање хора Николајевског храма, свечана Богојављенска литија, предвођена Патријархом српским, кренула је Његошевом улицом, па преко Главне и Господске улице и Масариковог трга до обалоутврде на Кеју Ослобођења, где је у присуству неколико хиљада житеља српске престонице одржано традиционално пливање за Часни крст.

Богојављенску светковину која се од 18. века одржава у Земуну (са полувековним прекидом током комунистичког режима) својим присуством увеличали су Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар Карађорђевић, председник Општине Земун са сарадницима, припадници Војске Србије и Полиције, представници јавних, културних, научних и спортских установа.

Овом приликом, Његова Светост је доделио Патријарашку грамату г. Цвјетку Стевановићу, председнику Друштва Свебор за његову оданост и љубав према Светој Мајци Цркви, посебно показану сталним чланством у Организационом одбору за прославу Богојављења у Земуну.


Извор: СПЦ




























Нема коментара:

Постави коментар