11111111111111

Претражи овај блог

среда, 20. јануар 2016.

Прaзник Светог Јована Крститеља у Новом Саду


У среду, 20. јануара 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. Иринеј прославио је своју крсну славу началствујући Евхаристијским сабрањем у Саборном храму у Новом Саду.

Епископу домаћину саслуживали су Преосвештена господа Епископи врањски Пахомије, крушевачки Давид, аустријско-швајцарски Андреј и јегарски Јероним, као и високопреподобни архимандрити Прокопије Таџар, Исихије Рогић, јеромонах Јелисеј Троички Вујовић, протојереји-ставрофори Душан Колунџић и Владимир Вукашиновић, братство Саборног храма и новосадски ђакони. Светој Литургији присуствовао је Епископ умировљени зворничко-тузлански г. Василије.

У славу Божју и у част Светог Јована Крститеља током свете Литургије појали су студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду, као и полазници Школе црквеног појања ,,Свети Јован Дамаскин" при Црквеној општини у Новом Саду.

Преосвештени Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј пригодном беседом се обратио епископу Иринеју као и свим сабраним клирицима и епархиотима бачким, духовним чадима, пријатељима и поштовацима архипастирске делатности Предстојатеља Цркве Божје у Бачкој и између осталог истакао да је уистину лепо данашње сабрање, будући да у овом празничном дану, као и јуче, у заједници созерцавамо тајну великог празника Богојављења. -Рођење Господа Исуса Христа у празнику Богојављења добија свој смисао. Својим крштењем у реци Јордану, Господ Исус Христос се повезује са Црквом, започињући дело спасења, поручио је епсикоп Андреј.

Извор: Епархија бачка




Нема коментара:

Постави коментар