11111111111111

Претражи овај блог

субота, 19. март 2022.

Болести и излечења

Болести и излечења
 
"Чувајте здравље као скупоцени дар који сте добили."

(Св. Серафим Саровски)

Болест је први сигнал да човек треба да почне да се бави собом. То подразумева тражење смисла. (Др Владета Јеротић)


Оптимисти боље и брже долазе до излечења. (Др Владимир Адамовић)

Данашњи човек је болестан и носи у себи потенцијални рак, који може увек да се активира. Здравље није од овог света, већ од будућег. Једино право здравље је у Царству Небеском, када нестане и страх од смрти, као и сви страхови. Нас страхови чине болеснима. Прави лекар је једино Христос. У овом свету је прави лекар једино онај ко је свестан да је и сам потенцијални болесник, да сутра и он може бити на истом месту. Љубав је кључна у лечењу. У нашој традицији имамо светитеље који су били лекари, Св. Козма и Дамијан, Св. Пантелејмон, али су они заправо лечили благодаћу Божијом, једино се тако и може лечити – љубављу и благодаћу Божијом. (О. Стаматис Склирис)


Механизам који трајно искорењује конфликт са људима и самим собом – молитва за другога. Кад бисмо се молили за све са којима имамо конфликт или смо га имали, излечили бисмо се. Јако је важно бити свестан и тога да се конфликти враћају, нису заувек нестали кад их једном разрешимо. (Проф. Дејан Раковић, физичар)


Ето си здрав, више не греши, да ти не буде горе. (Свето Писмо)


Велики Бог ће ти помоћи. За Њега не постоје излечиве и неизлечиве болести. Постоје само они који верују и они који не верују... (Старац Порфирије Светогорац)


Зашто седиш? Шетај! Шетај! ... Данас ме, дакако, боле ноге, јер сам био болестан и дуго нисам шетао, али нећу да одустанем, јер знам да то чини добро мом срцу и кажем ти, треба да знаш да је ходање најбоља вежба. Ходањем се не бежба само срце, него и сви удови и постиже се уравнотежен рад нервног система. (Старац Порфирије Светогорац)


Рад и кретање су неопходни за одржавање здравља. (Старац Порфирије Светогорац)


Много је физичких обољења за која смо сами криви зато што немамо добре мисли. (О. Тадеј)


Човек се може исцелити и спасти само путем смиреноумља, једине чудотворне терапије која ми је позната. (Старац Пајсије Светогорац)


Немојте очајавати. Лекари могу да кажу да нема наде, али не заборавите да постоји Бог. (Старац Пајсије Светогорац)


Ако Бог може да васкрсне нас из мртвих, шта онда не може да нам исцели? Али, да бисмо исцелили било шта на нашем бићу, потребно је да заиста доживимо преображај. (Епископ јегарски Порфирије)
 
 
#здравље, #болест, #излечење, #изреке, #zdravlje, #bolest, #izlecenje, #izreke,

Нема коментара:

Постави коментар