11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 2. август 2015.

Митрополит Амфилохије: „Само безумни не крштавају дјецу“

Архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије служили су јуче са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Јована Крститеља у селу Петровићима у Доњим Бањанима. По завршетку литургије архијереји су са свештенством служили годишњи помен Зорици Трипковој Драганић.

Митрополит Амфилохије казао је да су „безумни људи који не крштавају своју дјецу“, јер их тим осуђују на ништавило. Он је истакао да примајући свету тајну крштења запечаћујемо се духом божијим, који је дух живота којим дише све што дише, живи све што живи и почива све што почива. Митроплит је оцијенио да је „свака вјера лажна која не признаје Исуса Христа“.

– Они који су на гробљима постављали нека друга знамења а не крстове, такође ће изаћи пред суд Божији, и они су били крштени. Неће нас Господ питати јесмо ли у њега вјеровали или нијесмо, вајде много Богу од наше вјере или невјере, али ће нас питати како смо поживјели овај живот пролазни и како смо се припремали за вјечност – рекао је између осталог Амфилохије.

Он је истакао да сви морају положити рачуне пред Богом без обзира шта радили на земљи, порицали га или прихватали.

– Најбоље је бити са праведницима каквав је Свети Стефан деспот Лазаревић, посебно његова мајка преподобна Евгенија, кнегиња Милица, која је зарад заштите свог народа своју ћерку дала султану Бајазиту – навео је Митрополит.


М. С.
Извор: Дан
Преузето са: Митрополија црнгрско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар