Посне поховане тиквице. За дане поста на уљу. Пријатно!
САСТОЈЦИ
-со, суви зачин, бибер
САСТОЈЦИ
-3 тиквице
-5 кашика пшеничног брашна
-5 кашика кукурузног брашна
-4 чена белог лука
-першун
-уље
ПРИПРЕМА
Тиквице опрати, ољуштити и исећи по дужини на режњеве,
сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро
загрејаном уљу са обе стране да порумене. Слагати у чинију, посолити,
побиберити, посути суви зачин, ситно сецкан бели лук и першун. Као додатак уз
ово јело може се послужити посни мајонез.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић
Извор: Храм Христа Спаситеља, Црква Уб
Извор: Храм Христа Спаситеља, Црква Уб
Нема коментара:
Постави коментар