Посни патлиџан са празилуком. За дане поста на уљу.
Пријатно!
САСТОЈЦИ
-4 патлиџана
-2 празилука
-4 чена белог лука
-со, суви зачини, бибер
-сецкани першун
-уље
ПРИПРЕМА
Патлиџан ољуштити, исећи по дужини на режњеве и држати у
сланој води 15 минута. Извадити из воде, оцедити, а онда поређати у плех и пећи
10 минута у рерни. Потом га исецкати на што ситније комаде и ставити да
се пржи на уљу заједно са исецканим празилуком. Посолити, додати суви зачин и
бибер. Пржити на средњој температури око 15 минута и пред крај додати сецкани
бели лук и першун.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић
Извор: Храм Христа Спаситеља, Црква Уб
Нема коментара:
Постави коментар