11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 8. јун 2015.

Патријарх српски Иринеј служио свету архијерејску Литургију у манастиру Преображења Господњег у Милтону

У недељу Прву по Духовима, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, администратор Епархије канадске, служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Преображења 
Господњег у Милтону. 

Његовој Светости саслуживао је Преосвећени Епископ источноамерички г. Митрофан као и свештеници из подручне Епархије канадске: протојереји-ставрофори Василије Томић, архијерејски заменик, Милован Средојевић, Живорад Суботић, Првослав Пурић, Војислав Павловић, Драгомир Нинковић и Милојко Димитрић, протојереји Душан Гњатић и Милан Јовановић, протосинђел Василије (Гавриловић), игуман манастира у Милтону, јереји Иван Радовић и Јован Маријанац, протођакон Дамјан Божић и ђакон Ђурађ Којић. Светој  Литургији присуствовао је и разрешени Епископ Георгије. Епархијски хор ”Кир Стефан Србин” под диригентском палицом гђе Јасмине Вучуровић појао је на светој Литургији.

Патријарх Иринеј је у својој беседи благословио народ Божији и позвао их да ходе путем који нам је оставио Свети Сава. То је пут међусобне љубави, праштања, слоге и јединства. Нарочито је нагласио да смо дужни у овој далекој земљи да будемо светлост свету и да се други угледају на нас. Након богослужења велики број верних, који су испунили свети храм, пожелео је добродошлицу Његовој Светости. У манастирској сали послужен је ручак за све присутне госте добротом Кола Српских сестара.

о.Александар Црногорац



Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар