11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 20. април 2015.

Ускоро би у америчкој војсци могли бити само атеисти

Ускоро би у америчкој војсци могли бити само атеисти.

Хришћани напуштају војску или су обесхрабрени да постану војници због „непријатељске атмосфере“ која им не допушта да своја увјерења отворено искажу, каже заступник вјерских слобода.

Мајкл Бери, старији савјетник у Либерти институту, тексашкој правној организацији посвећеној одбрани вјерске слободе у Америци, казао је да би недавни случајеви, у којима се војни свештеници суочавају са казнама зато што су у приватним консултацијама изражавали учења своје вјере, могли одвратити побожне Американце, квалификоване за војну службу, да се пријаве у војску.

Војни свештеник у батаљону Рејнџер добио је, у децембру, писмену опомену након што се један војник жалио да је проповиједао хришћанство и користио Библију током обавезне обуке у превенцији самоубиства. Војно удружење атеиста и слободних мислилаца казало је, на свом веб сајту, да је свештеник „користио свој званични положај да би наметао своја лична вјерска увјерења младим људима“.

А, прошлог мјесеца, морнарички свештеник је уклоњен са положаја и могао би изгубити каријеру након што се неколико морнара жалило на његове приватне консултације, у којима је, наводно, говорио против хомосексуалности и секса ван брака.

Господин Бери је правни заступник оба свештеника.

Са ебглеског: Александар Орландић
Извор: washingtontimes.com/Радио Светигора

Нема коментара:

Постави коментар