МАДРИД – Доктори болнице Карлос III која се налази у Мадриду на
конференцији за новинаре су објавили први смртни случај званично
забележен због уноса ГМО хране у организам.
Хуан Педро Рамос (31) је изгубио живот услед анафилактичког шока који је добио након што је појео „најновији модел“ парадајза који је садржао рибље гене.
Рамос је примљен у болницу због екстремне алергијске реакције, али ни један лек који су му доктори дали није имао дејства. Узрок смрти је неко време био мистерија шпанским докторима који су се потрудили да пронађу шта је изазвало такав шок за организам. Након аутопсије, и детаљног истраживања ‘кривац’ је пронађен у парадајзу који је несрећник појео за ручак на послу.
Докторе је нарочито заинтригирала чињеница да је Рамос био алергичан на морску храну, и да је шок имао све симптоме који потврђују да ју је конзумирао, али нису могли да пронађу како.
Оно што су пронашли их је запањило: Не само да је парадајз поседовао алергене који су до сада могли да се нађу само у риби, већ и „резистентне“ гене који су спречили Рамосов организам и лекове да се изборе са алергијском реакцијом.
Какве ће бити даље реакције (и да ли ће их уопште и бити) од стране шпанских власти и Светске здравствене организације по овом питању, остаје да се види.
Извор: Правда
Хуан Педро Рамос (31) је изгубио живот услед анафилактичког шока који је добио након што је појео „најновији модел“ парадајза који је садржао рибље гене.
Рамос је примљен у болницу због екстремне алергијске реакције, али ни један лек који су му доктори дали није имао дејства. Узрок смрти је неко време био мистерија шпанским докторима који су се потрудили да пронађу шта је изазвало такав шок за организам. Након аутопсије, и детаљног истраживања ‘кривац’ је пронађен у парадајзу који је несрећник појео за ручак на послу.
Докторе је нарочито заинтригирала чињеница да је Рамос био алергичан на морску храну, и да је шок имао све симптоме који потврђују да ју је конзумирао, али нису могли да пронађу како.
Оно што су пронашли их је запањило: Не само да је парадајз поседовао алергене који су до сада могли да се нађу само у риби, већ и „резистентне“ гене који су спречили Рамосов организам и лекове да се изборе са алергијском реакцијом.
Какве ће бити даље реакције (и да ли ће их уопште и бити) од стране шпанских власти и Светске здравствене организације по овом питању, остаје да се види.
Извор: Правда
Нема коментара:
Постави коментар