Током трајања Великог поста треба се
клонити свега што човеку уноси немир и изазива бурна осећања. Кухиња је
од старих времена представљала једно од места које људима, нарочито оним
у урбаним срединама, може послужити управо као мирно уточиште.
Користимо сваки тренутак да ум и срце држимо окренуто Богу, а посебно током спремања оброка за наше породице!
За овај рецепт ПОТРЕБНО ЈЕ:
1 кромпир,
1 шаргарепа,
1 главица црног лука,
1 паприка,
2 л воде,
1/2 л сока од парадајза,
2 кашике зачина,
1 веза першуна,
со.
ПРИПРЕМА:
Да
би се спремила укусна чорба од поврћа на првом месту је потребно
очистити и опрати а затим ситно исецкати набројане састојке (кромпир,
шаргарепу, црни лук и паприку). У шерпу налијте воду и када проври
додајте припремљене састојке. Спремање чорбе је увек лак задатак пошто
је лако приметно када је поврће скувано. На самом крају додајте сок од
парадајза, зачин и склоните посуду са ватре. Јело посолите по укусу и
додајте везицу сецканог першуна. Каћа каже: Пријатно!
Извор :Архиепископија београдско-карловачка - Црква Светог Симеона Мироточивог
Нема коментара:
Постави коментар