11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 9. март 2015.

Чорба од поврћа

Током трајања Великог поста треба се клонити свега што човеку уноси немир и изазива бурна осећања. Кухиња је од старих времена представљала једно од места које људима, нарочито оним у урбаним срединама, може послужити управо као мирно уточиште.  Користимо сваки тренутак да ум и срце држимо окренуто Богу, а посебно током спремања оброка за наше породице!

За овај рецепт ПОТРЕБНО ЈЕ:

1 кромпир,
1 шаргарепа,
1 главица црног лука,
1 паприка,
2 л воде,
1/2 л сока од парадајза,
2 кашике зачина,
1 веза першуна,
со.

ПРИПРЕМА:

Да би се спремила укусна чорба од поврћа на првом месту је потребно очистити и опрати а затим ситно исецкати набројане састојке (кромпир, шаргарепу, црни лук и паприку). У шерпу налијте воду и када проври додајте припремљене састојке. Спремање чорбе је увек лак задатак пошто је лако приметно када је поврће скувано. На самом крају додајте сок од парадајза, зачин и склоните посуду са ватре. Јело посолите по укусу и додајте везицу сецканог першуна. Каћа каже: Пријатно!

Извор :Архиепископија београдско-карловачка -  Црква Светог Симеона Мироточивог

Нема коментара:

Постави коментар