11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 8. фебруар 2015.

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић: „Напустићу Црну Гору, али се враћам“

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић саопштио је данас новинарима након изласка из Центра безбједности Подгорица да ће испоштовати одлуку Министарства унутрашњих послова МУП и да ће данас до поноћи напустити Црну Гору.

Као што је најавио он је данас дошао у просторије подгоричке полиције гдје је примио рјешење МУП-а којим му је наложено да напусти територији Црне Горе.

“Министарство унутрашњих послова је сходно закону донијело коначно рјешење којим се не одобрава привремени боравак Велибору Џомићу због постојања сметњи из разлога националне безбједности на које је указала Агенција за националну безбједност АНБ у свом мишљењу достављеном МУП-у током трајања поступка”, саопштено је јуче из тог Владиног ресора.

МУП је сходно Уставу и законским прописима у обавези да поштује ставове надлежних државних органа, у овом случају Агенције за националну безбједност, и у одговарајућем поступку је донио коначно рјешење које се има одмах извршити, објаснили су из МУП-а.

Џомић је, поводом одлуке МУП-а, поручио да је министар унутрашњих послова Рашко Коњевић прекршио јавна овлашћења, додајући да о њему износи неистине у јавности.

МУП је рјешење донио након што је одбио Џомићев приједлог за одлагање привремене мјере до одлуке Управног суда

Џомићев адвокат Зоран Пиперовић је казао да је одлука Министарства унутрашњих послова скандалозна.

Он је подсјетио да Џомић тражи боравиште у Црној Гори по основу спајања са породицом, као и да је ту настањен 22 године, да је у међувремену постао универзитетски професор, додајући да „Џомић не ради ништа што би шкодило држави“.

Ускоро опширније…

Извор: cdm.me
Фото: Иван Чађеновић (Вијести)
Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар