11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 11. април 2023.

Кроз Часни пост: Велики уторак

Кроз Часни пост: Велики уторак
У уторак Страсне седмице сећамо се приче о “десет девојака” из Јеванђеља. Стога, Христе Жениче, уброј нас са мудрим девојкама и помилуј нас. Амин. Христос проповеда у Јерусалимском храму. Старешине јеврејске траже да га ухвате и убију.

Синаксар

Зашто спаваш, душо моја? Зашто губиш дане у бескорисним бригама? Зашто си заузета пролазним стварима? Последњи час је близу и ускоро се растајемо од овдашњих ствари. Док још има времена уразуми се и завапи: Сагреших Ти, Спасе мој, не посеци ме као бесплодну смокву већ се, Христе, из благоутробија Твога, сажали се на мене зовућег Те у страху. Не остави ме испред одаја Христових невеста!

Јутрење

Велики уторак

Одбацимо лењост и пођимо у сусрет Христу, Женику бесмртном, са упаљеним светиљкама и песмама појући: Сва дела Господња, благословите Господа.

Нека буде довољно уља заједнице у сасудима наших душа и тада нећемо изгубити плату отишавши да купимо уље и запевајмо: Сва дела Господња, благословите Господа.

Примили сте једнаку благодат од Господа, уможите таланте уз помоћ Христа који вам их даде и појте: Сва дела Господња, благословите Господа.

Хвалимо Те, благосиљамо Те, и клањамо се ти се, Господе…

Јутрење

Велики уторак

Читања из Светог Писма: Јован 12:17-50.
 
#уторакседманедељапоста, #седманедељапоста, #utoraksedmanedeljaposta, #sedmanedeljaposta,
#великиуторак, #velikiutorak, 

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

Нема коментара:

Постави коментар