11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 26. март 2023.

Кроз Часни пост: Недеља четврте седмице поста-Средопосна

Кроз Часни пост: Недеља четврте седмице поста-Средопосна
Помен светог Оца нашег

Јована Лествичника

Ти се показа као пустиножитељ и у телу ангел и чудотворац Богоносни оче наш Јоване. Постом, молитвом и бдењем небеске благодатне дарове си примио, и исцељујући болне и душе оних који ти се са вером обраћају. Слава Њему који Ти даваше крепост, слава Њему који те овенча, слава Њему који тобом дарује свима људима исцељење.

Јутрење – четврта недеља поста

(Химна светом Јовану Лествичнику)

Прошавши средину овог светог времена Поста, радосно пођимо ка преосталом, помазавши душе јелејем милосрђа, да би се удостојили поклонити се Божанском старадању Христа Бога нашег, и дочекали Његово страшно и свето Васкрсење.

Вечерње у недељу средопосну

Молитва:

Помози нам, Господе, са светим Јованом Лествичником као надахнућем, да и ми постепено проводимо у делању ово свето време уздржања и поста, да би Те поново обрели и у љубави и смирењу имали удела у заједници са свима ближњима, великим даром љубави Твоје, ишчекујући дан Твог великог и светог Васкрења. Амин.

Читања из Светог Писма:

Јевр. 6:13-20

Мар. 9:17-31

Богомислена размишљања: А Исус…рече му: Још ти једно недостаје: иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; и дођи и узми крст свој и хајде за мном.

Мк. 10: 21
 
„Дођи и види“ можете да нас пратите на нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi
 
#недељачетвртанедељапоста, #четвртанедељапоста, #nedeljacetvrtanedeljaposta, #cetvrtanedeljaposta,

Нема коментара:

Постави коментар