11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 19. јануар 2014.

Корак испред претњи

У понуди безбедносних решења за наредну годину компанија ЕСЕТ је приказала важне адуте. Шта популарни НОД32 Антивирус нуди у верзији 7.

НОД32 Антивирус је интегрисани скуп основних безбедносних модула који су укључени и у остале ЕСЕТ‑ове производе, али без додатних функционалности. То не значи да је понуда сиромашна – оно што ЕСЕТ подразумева под термином „основно“ заправо представља скуп свих битних опција које се ослањају на изузетно брзо и веома поуздано језгро. Антивирус и Антиспywаре сегменти су и у овој верзији „миљеници“ независних АВ тестова – на свим познатим порталима заузимају висока места како у успешности детекције (и уклањања) дигиталних претњи, тако и у брзини рада.

У корак с временом

Нови НОД32 унапређен је у сегменту одбране од најактуелнијих типова и техника претњи – ПДФ рањивости, система за изнуду (рансомwаре) и метода вишеструке слојевитости напада Еxплоит Блоцкер технологијом. Примећујемо да овај додатак, није битније утицао на заузеће меморије, па ће све кориснике којима је РАМ критичан ресурс обрадовати чињеница да резидентни део заузима између 5 и 10 МБ, док приликом активног скенирања заузеће неће прелазити 100 МБ. Након првог скенирања, систем ће меморисати регуларне фајлове, након ћега ће свако наредно скенирање бити битно брже. На брзину и безбедност ће утицати и коришћење Ливе Грид цлоуд сервиса, у оквиру кога се системом репутације сумњиви фајлови лакше „разврставају“ на регуларне и оне који представљу потенцијално нову, прикривену претњу.

На списку нових могућности налази се и Адванцед Меморy Сцаннер, чија улога је да спречи комплексне (слојевите) нападе у тренутку извршавања у меморији, те да на тај начин неутралише не само познате, већ и будуће технике маскирања и заобилажења АВ система. У духу модерног времена ту је и линк ка бесплатним ЕСЕТ‑овим апликацијама чији циљ је заштита корисника на две најпопуларније друштвене мреже, Фацебоок‑у и Тwиттер‑у, па ако сте чест корисник тих мрежа, препоручујемо да и ове апликације испробате. За страствене играче омогућен је и Гаминг режим који ће на пуном екрану сакрити евентуалне безбедносне нотификације.

Основно АВ језгро користи се и као подршка система за проверу Wеб и е‑маил саобраћаја. Ипак, за пуну заштиту на Интернету препоручујемо напреднију верзију ЕСЕТ Смарт Сецуритy 7, која је опремљена и фиреwалл модулом. Уколико ипак одлучите да шансу дате понуђеним опцијама, на располагању вам је и интеграција АВ решења у Мицрософт е‑маил клијенте, као и подршка другим решењима на нивоу протокола. За Wеб заштиту задужена је ТреатСенсе технологија која ће спречити да малициозни садржај са Wеб страна буде активиран на рачунару. Опција АнтиПхисхинг заокружује Wеб сегмент, иако је за оне који су често на мети „пецајућих порука“ боље да примене неко од специјализованих решења за ту намену.

Фино подешавање

Преглед Тоолс менија открива да међу опцијама нема битнијих новости, али су сви добро познати алати из претходне верзије и даље на свом месту: управљање лог фајловима, карантином, активним процесима… За напредне кориснике обезбеђена је алатка СyсИнспецтор, уз помоћ које је могуће креирати тренутну слику система (стање меморије, мреже, регистрy базе и слично), и накнадно анализирати примећено неуобичајено понашање. Више креираних слика могуће је упоредити и на тај начин лоцирати евентуални проблем или нову врсту претње.

Све у свему, нова верзија ЕСЕТ‑овог пакета представља стабилно, поуздано решење које ће сачувати систем и податке од модерних паразита.


 http://pcpress.rs/korak-ispred-pretnji/

Нема коментара:

Постави коментар