11111111111111

Претражи овај блог

петак, 29. новембар 2013.

Салиху: Не занимају нас став и услови ФСС-а, до 10. јануара решавамо питање!

Генерални секретар Фудбалског савеза Косова Ерол Салиху рекао је да ова организација неће прихватити условљавања за играње међународних утакмица, а очекује да ФИФА до 10. јануара реши њихово питање.

"Састанак је био заказан за 28. и 29. новембар, а наравно да је српска страна заслужна за то што није дошло до сусрета. На основу информација које имамо, случај Косова ће бити поново разматран на састанку Европске комисије ФИФА 5. децембра, а имамо информацију и да ће до 10. јануара бити решено наше питање, и за то имамо добре гаранције", рекао је Салиху за косовске медије, и додао: 



"Нас не занима став Србије, која већ има унутрашње проблеме у Савезу због избора, а највећи утицај и подршка њиховом ставу долази из Русије. Питање уласка Косова у ФИФА је разуман, и на претходном састанку нагласили смо да тражимо безусловно играње међународних утакмица, без питања симбола која се намећу. Мислим да наши политичари треба да имају више слуха за овај наш проблем и борбу".
 
Постоје најаве да ће Фудбалски савез Србије дати сагласност пред ФИФА да репрезентација тзв. Републике Косово игра пријатељске мечеве, али без државних обележја. 
 
ФСС је реаговао демантовањем, и навођењем "да се суштина деловања Фудбалског савеза Србије са надлежнима у ФИФА по питању косовског фудбала своди се на константну и нераскидиву везу са челницима Владе Републике Србије, што ће бити и у времену које долази".
 
Пре месец дана, председник ФИФА Сеп Блатер, Томислав Караџић и Фадиљ Вокри одржали су састанак, на ком је потврђено да косовске селекције неће моћи да играју званиче утакмице, све док оно што Србија сматра делом своје територије, не постане чланица Уједињених нација.


Извор: Блиц

Нема коментара:

Постави коментар