Комбинација меда, лимуна и цимета може да буде савезник при дијети,
детоксикацији и убрзавању метаболизма.
Креће период слава и нагомилавања зимских наслага.
Ако желите да сачувате линију, али и здравље, направите залихе природног меда.
Погледајте зашто је добро конзумирати мед:
Мед и лимун за детоксикацију
Можда сте већ чули за комбинацију лимуна и меда
која се користи за детоксикацију. Овај рецепт је веома популаран зато што је
укусан, хранљив – и делује. Свако јутро, чим се пробудите, попијте 25
децилитра топле воде у којој сте растворили кашику меда и насули кашику свеже
лимуновог сока. Овај једноставни дневни ритуал значајно доприноси прочишћењу
јетре. А кад јетра ради како треба, лакше је одржати жељену телесну тежину,
преноси портал здравахрана.цом.
Мед и цимет за растварање масти
Топао напитак направљен са медом и циметом је
један од најбољих начина да се уравнотежи шећер у крви, “погура” метаболизам и
помогне уклањању вишка масти. Пошто је маст која се гомила у пределу абдомена
осетљива на једињења која садржи цимет, цимет је добро средство да се смрша
у том пределу.
Напитак од цимета направите на следећи начин:
пола кафене кашичице органског цимета растворите у шољи вреле воде. Покријте и
оставите тако 15 минута. Потом додајте кашичицу меда и попијте одмах. И овај
напитак је најбоље узимати ујутру, пре оброка.
Мед пре спавања за мршављење
Можда ће вам звучати чудно, али енглески фармацеут
Мајк Мекин и нутрициониста Стјуарт Мекин тврде следеће: уколико јетри увече
дамо довољно гликогена, онда ће током сна хормони обавити посао убрзања
метаболизма и смањити хормоне стреса који доприносе гомилању масти. Они су
ово назвали “хибернацијска дијета”. Дакле, да бисте ово спровели, довољно је
да увече узмете кашичицу-две квалитетног, природног меда. Током ноћи, он ће
помоћи конвертовању масти у енергију, ублажити стрес и допринети ноћној
регенерацији мишића и других ткива.
Мед и ђумбир за оптимално варење
Ђумбир сам по себи већ подстиче метаболизам, али
када се комбинује са медом, он постаје моћан еликсир за појачање варења. Ако
попијете чашу овог напитка 20 минута пре јела, то ће допринети стабилизацији
шећера, оптималном варењу, оптималној потрошњи калорија и сагоревању масти.
Како да направите овај напитак? Комад ђумбира
дужине око 2,5 центиметра огулите (скините смеђу кору) исецкајте на ситне
комадиће и ставите да се крчка неколико минута у пола литра воде, поклопљено.
Потом преспите садржај у бокал и оставите да се мало охлади, да буде топло.
Растворите кашичицу меда и попијте чашу одмах. Можете такође да поједете и
комадиће исецканог ђумбира.
Извор: NoviMagazin
Нема коментара:
Постави коментар