11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. јун 2013.

Najbrži bežični internet na svetu (FOTO,VIDEO)

Najveći mobilni operater Južne Koreje, SK Telekom, lansirao je najbržu mrežu bežičnog interneta na svetu, dva puta bržu od 4G mreže i deset puta od 3G mreža.

Sa brzinom razmene podataka od 150 megabajta u sekundi, korisnici LTE-Advanced mreže mogu da skinu film od 800 megabajta za samo 43 sekunde.

Mreža će  na početku dostupna samo u Seulu i njegovim predgrađima, a kompanija je najavila da će do  kraja ove godine biti dostupna u 87 zemalja sveta.



U Južnoj Koreji je u poslednje vreme došlo do brzog razvoja četvrte generacije LTE (Long Term Evolution) usluga, a korisnici mobilnih telefona brzo prihvataju tehnologije koje im omogućavaju brži internet. U Južnoj Koreji, gde postoji 33 miliona korisnika mobilnih uređaja, više od 60 odsto koristi usluge LTE mreže.

Međutim, LTE-Advance tehnologija ima i svojih mana. Naime, dok je brzina skidanja podataka 150 megabajta u sekundi, brzina aploudovanja je samo 37.5.


Uz lansiranje prve LTE-Advance mreže na svetu, Samsung je lansirao i prvi telefon koji podržava tu mrežu – Galaxy S4 LTE-A. Kompanije planira da u drugoj polovini ove godine lansira još sedam mobilnih telefona koji će podržavati ovu mrežu, najviše zbog najave kompanije LG Electronics da će u 2014. godini lansirati novi telefon koji podržava LTE-A mrežu.

Koje su sve prednosti LTE-Advance mreže pogledajte ovde:




Izvor: Novi Magazin

Нема коментара:

Постави коментар