11111111111111

Претражи овај блог

среда, 19. јун 2013.

Htela da živi od svetlosti, ali odustala (VIDEO)

Pre nešto više od mesec dana, Navena Šajn iz Sijetla odlučila je da živi isključivo od sunčeve svetlosti (vodi i čaju s malo mleka).

U dugom pismu koje je objavila na svom blogu, 65-godišnja "ljubiteljka sunca" objasnila je da se na ovaj eksperiment odlučila kako bi dokazala da je takav život moguć.

Međutim, nakon mesec dana, odustala je zbog, kako ona tvrdi, finansijskih problema i negativnih komentara onih koji nisu spremni da prihvate "istinu".

Neko bi se usudio da kaže da razlog njenog prekidanja bizarne dijete možda i nisu zlobni komentari, koliko činjenica da je za 45 dana izgubila 15 kilograma, počela da dobija tikove, imala neprestane vrtoglavice, osećala neopisiv umor i nakon određenog vremena, više nije mogla da pije ni tečnost zbog neprestanog povraćanja.

Navena tvrdi da nikada neće saznati da li ovi fizički simptomi samo rezultat prelaska na "sunčevu dijetu" ili "polaganog izgladnjivanja".

Ona je, naime, pripadnica "bretarijanaca" koji tvrde da je dovoljno imati samo malo hrabrosti i upornosti da nadvladate početnu neprijatnost i do kraja života preživljavate isključivo na sunčevoj svetlosti i vazduhu.




Izvor: B92

1 коментар:

  1. Постоји књига "Лековито гладовање" од чувеног професора Генадија Малахова. Он у њој објашњава, какав низ физиолошких промена настаје при процесу гладовања, као и какав се метаболички материјал ослобађа током глади. Процес траје неколико месеци и не сме се нагло прекинути нити сам пацијент уводити у лековито гладовање. Код "Љубитељке Сунца" по књизи је после 45-ог дана дошло до нагомилавања токсина у организму(може доћи и до психогених халуцинација) и стварање ткз "Шљаке" која се избацује одварима специјалним за такозвано гладовање.
    "Љубитељка Сунца" није издржала прописани процес гладовања, прекинула га је нагло што може довести до озбиљних последица по њено здравље.
    Не бих саветовала никоме овакав начин играња са сопственим организмом. Бог је нама устројио вером и постом здрав начин живота. Па ко може боље знати шта је за нас здраво до нашег Бога Оца створитеља?

    Постоји чувена изрека нашег блаженопочившег Патријарха Павла: Нека ти храна буде лек, а лек храна...
    Наравоученије: Једи мало и разноврсно, дуже ћеш живети.

    Благодарим Зоране на посту. :)

    ОдговориИзбриши