11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 25. јун 2013.

Dveri podnose krivičnu prijavu protiv člana LSV (VIDEO)

PANČEVO - Pokret Dveri iz Pančeva podneće krivičnu prijavu protiv Miloša Veselinova, odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine u gradskoj skupštini, koji je izjavio da su pripadnici Dveri klerofašisti.

 Sve je počelo kada je povereništvo Pokreta "Dveri" predalo gradskoj Komisiji za imenovanje ulica predlog da se jedna ulica u gradu nazove po generalu Petru Aračiću, koji je učestvovao u oslobođenju Pančeva 1918. godine.

"Odbornik LSV-a Miloš Veselinov naveo je da u promeni imena ulice vidi "uticaj DSS-a  i njihovih klerofašističkih satelita "Dveri". Očigledno je da se odbornik Veselinov nije preterano udubljivao na časovima istorije kada je uspeo da poveže srpski, patriotski i porodični pokret "Dveri" s klerofašizmom", istakao je Ilić.

"Ligaši su osudili i time uvredili ovaj pokret i građane koji su na prethodnim izborima glasali za "Dveri", kaže Violeta Blaga u ime Povereništva ove stranke.

Tom prilikom Dveri su pozvale odbornika Veselinova na televizijsko sučeljavanje u kojem bi razgovarali o tome ko u Vojvodini i Srbiji širi ideje koje ovom narodu nikako ne mogu koristiti.

Iz LSV-a ocenjuju da bi ovakva promena naziva ulice bila bespotrebni udar na budžet građana, koji bi morali da menjaju lična dokumenta.

Na pitanje zašto pripadnike Dveri naziva klerofašistima, Veselinov ističe da je reč o političkom stavu koji je proistekao iz političke aktivnosti LSV, kao i da nema nameru da sa Dverima polemiše.





Izvor: RTV


Нема коментара:

Постави коментар