11111111111111

Претражи овај блог

среда, 5. јун 2013.

Вандализам на Багдали (ВИДЕО)

Крст на Багдали на месту градње новог Храма, срушили су вандали, а оскрнављено обележје страдалне српске историје обишли су представници Епископије крушевачке и репортерска екипа Телевизије Крушевац.

Из Епископије крушевачке упућен је апел да се престане са рушењем Светиња и Крсног знака, као симбола спасења и Васкрсења.

На Дан Светога Цара Константина и Царице Јелене, у години обележавања јубилеја 1700 година Миланског едикта којим је озакоњена слобода вероисповедања као темељ свих људских слобода, акту на коме се темеље сви европски закони о људским правима и толеранцији, у сусрет Видовдану 2013. забележен још један у низу вандалских чина на најсветијим местима. Вандализам на Багдали у Крушевцу за епилог има рушење новопостављеног Крста за изградњу новог Храма са три цркве – на историјском месту страдања Крушевљана, за време и после Другог Светског рата. Апел да се престане са рушењем и скрнављењем Светиња и Крсног знака, као симбола спасења и Васкрсења – упућен је из Епископије крушевачке.




Извор: Радио телевизија Крушевац
Фото: презвитер Иван Цветковић

1 коментар:

  1. Крст и Анђели! Шта је овом народу, ништа им није свето!
    Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешну!

    ОдговориИзбриши