11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 9. јун 2013.

Патријарх антиохијски упутио апел са Фанара

Патријарх антиохијски Јован Х упутио је апел међународној заједници за ослобођење двојице отетих сиријских архијереја, његовог брата Митрополита алепског Павла и сиро-јаковитског Митрополита алепског Јохана Ибрахима, који су отети 22. априла при повратку у Алепо са турско-сиријске границе.

„Фанатизам је достигао такве размјере да су хришћански и муслимански вјерски лидери постали мете отмица и насиља“, рекао је Патријарх, који је по први пут, након свог избора за поглавара Антиохијске православне цркве, званично посјетио сједиште Константинопољске патријаршије на Фанару.

„Данас, са ове свештене и историјске катедре, поново позивамо међународну заједницу да настоји на њиховом ослобођењу“, казао је он, истакавши потребу за „мирним разрјешењем кризе у Сирији, путем дијалога“.

Патријарх Јован је са делегацијом 1. јуна стигао у сједиште Васељенске патријаршије, гдје га је у духу братске љубави топло примио Патријарх константинопољски Вартоломеј, који се придружио позивима за ослобођење сиријских ењпископа.


Извор: Радио Светигора

Нема коментара:

Постави коментар