11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 27. јун 2013.

Патријарх Вартоломеј примио Драгицу Николић

Супруга председника Томислава Николића, Драгица Николић, обишла је у уторак Васељенску патријаршију где је разговарала са васељенским патријархом Вартоломејем.

Патријарх васељенски Вартоломеј разговарао је са Драгицом Николић, супругом Томислава Николића, председника Србије.


Како је објављено на сајту Српске православне цркве, пријему су у уторак у Истанбулу, присуствовали представници Генералног конзулата Србије у Истанбулу.

Супруга председника Драгица Николић, боравила је од 24. до 26. јуна у посети Турској, на позив супруге председника Турске Хајрунисе Гул, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима Председника.

Николићева је у Анкари имала састанак са врховним председником Турске агенције за међународну развојну сарадњу Сердаром Чамом, која ће сарађивати са њеном фондацијом "Драгица Николић" на обнови породилишта у Новом Пазару.

Госпођа Николић је обишла женску болницу Зекаи Тахир Бурак у Анкари, на позив супруге министра иностраних послова, госпође Саре Давутоглу, која тамо ради као лекар.
У Истанбулу је обишла Васељенску патријаршију где је разговарала са васељенским патријархом Вартоломејем, а затим се сусрела са супругом градоначелника Истанбула Озлејис Топбас.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар