11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 26. март 2013.

У Бугарској икона проплакала у Недељу праштања

Како преноси Romfea.gr, у суботу 23. марта, стотине вјерних сабрало се у храму светих Кирила и Методија у бугарском граду Бургас, да би се поклонили икони Пресвете Богородице „Касперовске“, која је чудесно проплакала пред почетак Великог поста, у Недељу праштања.

По ријечима надлежног свештеника, о. Петра, икона је почела да мироточи док је он износио иконе испред храма, гдје је служена света Литургија. Међу њима је била руска икона Мајке Божије „Касперовска“, која је поклоњена храму након изградње. Свештеник је одмах обавијестио Митрополита, а затим се вијест о чудесном догађају проширила.


„Касперовска“ икона чудотвори од 16. вијека, када су је руско-српске избјеглице донијеле из Трансилваније.

Житељи Одесе, такође, вјерују да својњ ослобођење од британске окупације током Кримског рата 1854. дугују посредовању Богородице „Касперовске“.


Извор: Радио Светигора

3 коментара:

  1. Анониман27. март 2013. 02:06


    .....
    Interesantno je da su se suvi ljiljani rascvetali i na Kasperovskoj ikoni Presvete Bogorodice (zaštitnice Odese), koja se nalazi u toj istoj seoskoj crkvi. To čudo je zainteresovalo i kijevskog biologa Mariju Boljšakovu, koja je otputovala u selo Kulevča kao poklonica. Na intervjuu je priznala da je lično bila u crkvi Nikolaja Čudotvorca i uzela odsečene bele ljiljane, koje je otac Pavle osveštao. Bio je to 28 april 2006 godine (praznik obnovljenja crkve Presvete Bogorodice pored Živonosnog Istočnika u Konstantinopolju). Po povratku kući Boljšakova je jedan ljiljan odnela u Kijevo-Pečersku Lavru. Kako se samo ona zadivila kada je na praznik Svete Trojice (to je bilo pre pola meseca) osušeni ljiljan pustio mladice...na ikoni Uspenja Presvete Bogorodice. Tu informaciju je potvrdio i lavrski blagajnik Arhimandrit Varsonufije. Prema njegovim rečima u crkvi Svih Prepodobnih Pečerskih «ljiljan i danas raste na čudesan način». U kiot ikone, gde se nalazi sam cvetak, ne dolazi ni vazduh ni voda…

    prevod sa ruskog Dr Radmila Maksimovic (deo)
    izvor:manastir-lepavina

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. март 2013. 16:34

    PRASVETA MAJKO DALI NAM MOZES OPROSTITI STO NASIM GREHOM STALNO RASPINJEMO SINA TVOGA I BOGA NASEGA . OPROSTI NAM ZA SVE SUZE ZA SVU TUGU ZBOG NAS NEDOSTOJNIH I OPET TE MOLIMO PRINESI NASU GRESNU I NEDOSTOJNU MOLITVU PRED PRESTO SINA TVOGA I BOGA NASEGA , NE BILI SE SVEVISNJI SMILOVAO TVOJIM SUZAMA , I SPASAO STO SE SPASTI MOZE JER NJEMU JE SVE MOGUCE. AMIN .

    ОдговориИзбриши