11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. децембар 2012.

ПАРТИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦИЈЕЛЕ РУСИЈЕ КИРИЛ О ИНТЕРНЕТУ

 ” У току протеклик година уверили смо се да у умешним и одговорним рукама Интернет може бити јединствено средство доласка црквене проповеди до човека, посредник у живој комуникацији са ближњим који се налази далеко, водич ка богослужбеном животу Цркве. 
 
Главни циљ оснивања интернет-сајтова храмова данас јесте да старешини и клиру послуже као важна потпора у изградњи живота црквене заједнице. Њихов други циљ је мисија међу неверујућим и неуцрковљеним корисницима Мреже, који често посећују сајтове наших цркава у потрази за информацијама, одговорима на питања, па и духовном и пастирском подршком.

Ако је активност црквених заједница на Интернету добро организована, маса најчешћих питања, који се тичу пре свега свакодневице, па можда и катихизације или црквене просвете, може бити решена већ на овом нивоу. То значи следеће: ако је сајт информативан, лице црквене заједнице биће видљиво већ на први поглед. Ако сајт изазове интересовање нецрквених људи, из тог чиниоца као из тачке раста моћи ће да се развија једна грана мисионарског рада. Ако је удобан за комуникацију, сајт може постати привлачна платформа за неформалне контакте унутар црквених заједница, нарочито када је у питању православна омладина.”


Извор: Светигора Прес

Нема коментара:

Постави коментар