11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. септембар 2012.

Gojković: Novosađani znaju Čanka

Beograd -- Nakon ostavke Čanka na poslaničko mesto zbog tuče, stižu i reakcije. Maja Gojković kaže da je on hteo da prikrije incident i da je trebalo da podnese ostavku.

Šefica poslaničke grupe "Nacionalne manjine-Narodna partija-Bogata Srbija" Maja Gojković je novinarima u parlamentu rekla da mnogi Novosađani koji znaju koliko je Čanak napravio incidenata i preko čega je policija olako prelazila, nisu sumnjali da je tako nešto moglo da se desi i da je on zaista upotrebio fizičku silu da bi se obračunao sa čovekom.


 "Kako da objasnimo da je njemu (Čanku) dozvoljeno da vozi motorne sanke u centru Novog Sada u pešačkoj zoni i time ugrožava Novosađane, a neki običan čovek bi bio za to osuđen”, navela je Gojkovićeva.

"Ono što je najteže palo građanima Novog Sada je činjenica da je on, dok je tukao tog čoveka, izvikivao rečenice i pozivao se na to da treba nekog istući zato što je iz Beograda. Novi Sad je uvek bio tolerantan grad”, rekla je Gojković i dodala da je na mnoge načine i sama bila žrtva Čankove "prave prirode" i da se mnogo puta osećala ugroženo.

Poslanica Demokratske stranke Nada Kolundžija pak smatra da je ostavka koju je lider LSV Nenad Čanak podneo na poslaničku funkciju njegov lični čin i odnos prema onome što se dogodilo pre nekoliko dana u Novom Sadu.

Kolundžija je rekla da je u interesu javnosti da političari unapred ne osuđuju, ne izriču presude i ne kvalifikuju delo, već da se postupci vode u institucijama. "Mislim da je to najlošije od svega, sve ostalo je sada pred nadležnim institucijama i to je najbolji način da se odnosimo prema svakom pojedincu, pa i prema poslaniku", dodala je Kolundžija.

Ona je istakla da "nije tu da sudi o postupcima drugih, jer to nije ničiji posao pojedinačno i svako nosi odgovornost”. "Na kraju krajeva, njegova neopoziva ostavka na poslaničku funkciju je lični čin", zaključila je Kolunžija.

Čanak je danas na pisarnici Skupštine Srbije podneo overenu ostavku na funkciju narodnog poslanika. On je juče priznao da je u kafani bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića u Novom Sadu "tukao pesnicama" Pavla Lešanovića i da je bio "učesnik incidenta".

On je tada novinarima u parlamentu saopštio da je podneo ostavku, zato što ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu pre nekoliko dana.

Čanak je naveo da je bio izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice i da je ostavku podneo zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički imunitet u sudskom postupku.


Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар