11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. септембар 2012.

Drecun: Korigovaćemo dogovor sa Prištinom

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio da se nova vlast u Srbiji neće odreći onoga što je prethodna vlada potpisala i prihvatila u dijalogu sa Pristinom, ali da će nastojati da izvrši korekciju i promeni neke elemente tih dogovora. 


"Nemamo manevarski prostor da kažemo da nije u interesu države ono što je dogovoreno i da ne prihvatamo. To je neozbiljno i nijedna država ne može tako da radi. Svi međunarodni sporazumi koji se potpisuju važe bez obzira na promenu vlasti, ali ćemo nastojati da izvršimo korekciju najnepovoljnijih odredbi tih sporazuma, odnosno dogovora i to je jedini način na koji ova vlada može da deluje", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

Drecun je kazao i da bi se Srbija suočila sa veoma teškim posledicama ukoliko vlada ne bi prihvatila ono što je prethodna vlast prihvatila u okviru tehničkog dijaloga, a u uslovima kada Srbija ima opredeljenje ka članstvu u EU.

On je dodao da postoji manevarski prostor gde Beograd sada može da nastoji da izvrši korekciju nekih elekementa onoga sto je dogovoreno, posebno po pitanju integrisanog upravljanja, oko postavljanja zajedničkog punkta.

"Problematično je prisustvo carinika koje bi instalirala Priština, jer se oni ponašaju kao da rade u ime samoproglašene države Kosovo", rekao je Drecun, dodajući da će Beograd morati da uloži mnogo truda da ubedi Srbe sa severa da prihvate zajednički punkt.

Drecun je najavio da će platforma za Kosovo i Metohiju verovatno uskoro biti predočena javnosti, te dodao da bi bilo nemoralno od Srbije tražiti da bilo koji njen zvaničnik sedne za pregovarački sto sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, koji je "opravdano osumnjičen za najteža krivična dela."








Izvor: Mondo
 

Нема коментара:

Постави коментар