11111111111111

Претражи овај блог

субота, 25. август 2012.

Ponovo požar na Čigoti, gori i šuma na planini Radan

Požar koji je juče izbio u ataru sela Bublica u opštini Prokuplje i zahvatio oko 50 hektara borove i hrastove šume jutros je lokalizovan, ali je tokom noći izbio veliki požar i na Radan planini. Takođe, požar na Čigoti na Zlatiboru, koji je sinoć lokalizovan, ponovo je zbog jakog vetra počeo da se širi ka naselju Aćimović.

 Načelnik sektora za vanredne situacije na područiju Topličkog okruga Srđan Mitrović izjavio je da je vatrena stihija kod Prokuplja zahvatila i jedan seoski pomoćni objekat, ali da zbog brze intervencije vatrogasno spasilačke jedinice nema opasnosti da požar zahvati kuće meštana sela Bublica.

U gašenju požara učestvuju vatrogasno spasilačke jedinice iz Niša, Zrenjanina i Prokuplja.


I na Radan planini bukti požar koji je izbio na izuzetno nepristupačnom terenu, a vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom na toj planini.

Nadležni kažu da je šteta pričinjena požarom ogromna, ali će se o tome izjasniti nakon uviđaja.

Požar na Čigoti zbog jakog vetra ponovo je počeo da se širi, izjavio je jutros načelnik uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Goran Nikolić. On je objasnio da je vatra okružena i da je uveren da će za oko dva sata požar biti lokalizovan. Vetar je, kako je dodao, duvao cele noći i tek jutros je oslabio.

- Noćas je lokalizovan i požar na Tari - kazao je Nikolić, ali je dodao da ima još toga što gori, kao što su stabla, ali da očekuje da će sve biti ubrzo lokalizovano.


Izvor: 24sata

Нема коментара:

Постави коментар