11111111111111

Претражи овај блог

петак, 31. август 2012.

Osnovci ruše Bus Plus režim

U javnom gradskom prevozu razmatraju se izmene koje će doprineti efikasnijem saobraćaju. 

Jedna od takvih ideja je i da se personalizovane karte ne "čekiraju".

Jedan od predloga je da se ove kartice očitavaju van "špica", dok bi kada nije gužva, putnici morali da validiraju svoju legitimaciju. Međutim, postoji i opcija da se "čekiranje" kartica sa mesečnom pretplatom ukine, i da bude kao ranije, kada su se koristile markice.

Sa druge strane, povratak u školske klupe je na svega tri dana, a gradske vlasti pobrinule su se da osnovci do škole putuju besplatno.

 Ipak, kontrola će da zbije redove, a u lov na "švercere" krenuće punom snagom. Iako se uvode nove, pogodnije mere za putnike, kontrola neće biti ukinuta. Naprotiv, biće pojačana, tako što će se povećati broj kontrolnih punktova.

S obzirom na to da je način na koji je kontrola do sada obavljala svoj posao, stvarao velike zastoje, kako javnog gradskog prevoza, tako i ostalih vozila, nadležni većaju o izmenama koje bi doprinele normalnom odvijanju saobraćaja.

Počasne karte za gradski prevoz, koje je GSP "Beograd" dodeljivao svojim penzionerima koji su u ovom preduzeću proveli pun radni vek, više ne važe.

Izvor:Novosti, Trojka, S media foto:Guliver/Thinkstock

Нема коментара:

Постави коментар